DobrzeUrodzeni.pl

Forum stowarzyszenia "Dobrze Urodzeni"
Teraz jest poniedziałek, 06.09.2010 21:03

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Dziękuję za zjazd
PostNapisane: niedziela, 01.06.2008 23:31 

Dziękuję bardzo w imieniu swoim, męża i synka, wrażenia mam jak najlepsze i nadzieję, że był to pierwszy ALE NIE OSTATNI nasz zjazd!
Wspaniale było poczuć jak nas dużo i jacy jesteśmy sympatyczni RAZEM :-).
Szczególnie dziękuję pani Kasi Oleś, która jest - zgodzicie się ze mną - świetną organizatorką i w dawnych czasach byłaby wybitną przywódczynią kultury matriarchalnej ;-) i dziękuję wszystkim tym, których nie znam, a którym także zawdzięczamy tak przemiły dzień.

Pani Irenie Chołuj to nawet nie wiem jak dziękować za to przebicie głową muru dla nas wszystkich, chciałam tylko napisać, że książkę skończyłam czytać już w nocy z soboty na niedzielę, jest cudowna. Rozreklamuję ją na każdym forum na jakim piszę.
I dziękuję za tak piękną dedykację.

Na jaki adres przesłać zrobione podczas zjazdu zdjęcia?

Tytuł: Re: Dziękuję za zjazd
PostNapisane: wtorek, 03.06.2008 15:01 

Przyłączamy sie do podziękowań.Warto było przebyć długą drogę z Wrocławia do Warszawy.Ciekawi mnie czy był ktos jeszcze z Dolnego Sląska? Cieszymy się ogromnie, ze mogliśmy poznać p.Irenę Chołuj i posluchać (na ile warunki pozwalały :) ) ciekawych prelekcji.

nie byliśmy jednak do konca imprezy ze względu na zmęczenie dzieci. Czy mógłby ktoś podzielic się wrażeniami z części: rozmowy panelowe z ekspertami?
pozdrawiamy
Asia i Kuba ze Stasiem, Bogumiłem i Dorotką

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: środa, 04.06.2008 18:10 
Ekspert

Ja także wszystkim dziękuję - że się im chciało przyjechać i być współautorami naszego spotkania :). Wydaje mi się, że pierwszy krok na drodze do tego, żeby przestano nas postrzegać w aurze sensacji i odsądzać od czci i wiary za to, że jesteśmy nieodpowiedzialni - zrobiony. I bardzo się cieszę, że się podobało! A na przyszły raz (może za rok?) wyciągniemy wnioski z błędów - na przykład nie będziemy wierzyć na słowo, że nagłośnienie sali jest super :) - i się poprawimy.
Proszę, zaglądajcie na stronę - niedługo damy znać, co z konkursem na zdjęcia, ale muszę mieć chwilke czasu, żeby to zorganizować, bo pomysł zrodził się prawie w ostatniej chwili.
I jeszcze jedno: proszę o dokończenie zdania: "dla mnie zjazd był...." - wszystkie wypowiedzi znajdą się na stronie jako taki zbiorowy portret uczestników. Proszę posyłać te wypowiedzi na mojego maila.
Może teraz nasze forum troszkę ożyje?

PostNapisane: środa, 04.06.2008 22:56 

Kasiu, a ja myślę, że staliśmy się jeszcze większą sensacją.

Ja też chciałam bardzo za ten zjazd podziękować. Bawiliśmy się świetnie. Przywieźlimy do domu całe mnóstwo nowych rzeczy. Mam wspaniałą torbę z logo stowarzyszenia i oczywiście książkę Ireny Chołuj z dedykacją.
Z niecierliwością oczekujemy kolejnej imprezy. :D

PostNapisane: czwartek, 05.06.2008 10:23 

Myślę, ze warto na przyszłość poprosić rodziców dzieci glośno baraszkujących o odprowadzenie dzieci do wolontariuszy, bądz przypilnowanie tak by nie przeszkadzały zarowno słuchającym jak i przemawiającym :)
A co z panelem dyskusyjnym? odbyl sie?

PostNapisane: sobota, 07.06.2008 13:55 

Dla mnie zjazd był wielkim uhonorowaniem rodziców za ich trudności, których doświadczają w związku z wyborem domu jako miejsca narodzin. Był też uhonorowaniem położnych zajmujących się porodami domowymi i innych wspierających nas osób. Była wśród nas kobieta, która rodziła w domu i jest jednocześnie położną. Powiedziała mi, że nie myślała, że doczeka takiego dnia jak Ten. Mówiła to ze łzami w oczach. Warto było, czekamy na następny. :D

PostNapisane: niedziela, 06.07.2008 18:56 

Witam Was, Uczestników I Zjazdu Rodziców i Dzieci Urodzonych w Domu.
6 lipiec 2008 r. Bardzo dużo czasu upłynęło od NASZEGO zjazdu -5 tygodni. Mimo to wciąż wydaje mi się, że to było jakby kilka dni temu :lol: . W pierwszych dniach nie byłam w stanie opanować emocji (gorących emocji) tak, by opisać, co czułam i jak się czułam w trakcie spotkania. Tyle entuzjazmu, serdecznych, wzruszających powitań, przytulań, ciepłych słów, wspomnień, radości ze spotkania. Wszyscy radośni, szczęśliwi, otwarte serca widoczne w roześmianych oczach. Tyle cudownych dzieci :wink: :oops: :o :D :twisted: :wink: :lol: ...
Od wielu lat marzyłam o takim spotkaniu. Dla mnie to był Dzień Spełnionych Marzeń - tak mogę najkrócej określić ten dzień.
Pokazaliśmy sceptykom i oponentom porodów domowych, wreszcie i samym sobie że stanowimy jedną wielką i PIĘKNĄ RODZINĘ :P, niezależnie od miejsca zamieszkania, od tego, która położna była Porodowym Aniołem Stróżem narodzin Waszych Dzieci. Tak jak Wasz dom w dniu narodzin tak i miejsce tego spotkania było tego dnia naszym domem, azylem, oazą bezpieczeństwa i spokoju, dobrym miejscem dla każdego z nas.
Z całego serca dziękuję każdemu z Was, rodziców, Waszym dzieciom i każdej położnej. Najbardziej wdzięczna jestem Kasi Oleś, która byłą MóZGIEM I SERCEM naszego spotkania, oraz całemu Sztabowi Organizacyjnemu Zjazdu. BARDZO, BARDZO, BARDZO DZIĘKUJĘ za wiele miesięcy Waszej pracy. Dziękuję za serce, jakie włożyliście w tę pracę. Za to mogłyście będąc organizatorem i jednocześnie uczestnikiem cieszyć się tą cudowną atmosferą, zobaczyć wspaniały efekt swojej pracy.
Któregoś dnia napiszę "Wspomnienia z I zjazdu "Domowych".
Kocham Was. Irena Chołuj.

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]